Blog - dandelions.hu - SZERETETBŐL ELENGEDÉS SZERETETBŐL ELENGEDÉS
SZERETETBŐL ELENGEDÉS
Manapság már egyre többen tisztában vagyunk azzal, hogy különböző szeretetnyelveken szólhatunk egymáshoz. Tudjuk, hogy ami a mi saját szeretetnyelvünk, azonmód tudjuk kifejezni is legkönnyebben a szeretetünket.

Vannak, akik a testi közelség nyelvét beszélik. Számukra fontos az ölelés, összebújás, fontos, hogy egyszerűen csak fizikailag jelen legyen a szeretett személy. Nem is kell semmit tennie, csak legyen ott, az ölelésre, összebújásra mindig elérhetően.

Vannak, akiknek a szavakban való kifejezés a szeretet megtapasztalásának módja. Ők mindenképpen hallani akarják, hogy szeretve vannak, és fontos számukra minden elismerő szó. Amikor dicséretet kapnak, szép szavakat hallanak, akkor érzik úgy, hogy teljes a világ.

Vannak, akiknek a figyelmességekre van szükségük ahhoz, hogy megéljék a szeretetet. Náluk a legapróbb gesztusok is célba érnek, ha a szeretet megnyilvánulásáról van szó. Ha segítséget kapnak a végzett tevékenység során, vagy megoldást egy problémájukra, vagy egyszerűen csak érzik az odafigyelést, akkor ők tökéletesen elégedettek lesznek.

Vannak, akikkel időt kell eltölteni. Minőségi időt. Olyan időt, amikor tényleg jelen vagyunk, itt és most. Fontos érezniük, hogy figyelünk rájuk. Gyereknek a közös játék, felnőttnek a tartalmas beszélgetés, vagy közös program. Amikor érzik a minőségi jelenlétet a másiktól, akkor érzik a szeretettséget.

Vannak, akik az ajándékokban lelik a legnagyobb örömüket. Nekik fontos, hogy konkrétan kapjanak valamilyen csak nekik szóló ajándékot. Egy csokor virág a nőnek, egy tábla csokoládé a gyereknek, vagy egy izgalmas könyv az olvasni szerető férfinek. Mindössze ennyi elég ahhoz, hogy szeretve érezzék magukat. 

Minden embernek megvan a saját szeretetnyelve. Azon beszél. Ezen szeret kapni és ezen tud leginkább adni. Fontos tehát ismernünk nem csak a saját, hanem a másik ember szeretetnyelvét is ahhoz, hogy kifejezhessük szeretetünket, és elmondhassuk, hogy nekünk mire van szükségünk. 

Van azonban valami, amely átível mind az öt szeretetnyelven. Életünk során kerülünk olykor olyan nehéz helyzetbe, amikor minden jó szándékunk mellett sem tudjuk megéreztetni a másikkal szeretetünket. A történések felülírják a szeretetnyelven való szólást, minden igyekezet hiába. Ilyenkor nem tehetsz mást, mint elfogadsz és elengedsz. Szeretetből. Elfogadod a helyzetet, elfogadod a másik véleményét, érzéseit és elengeded. Elengeded, hogy a távolság meghozza a mindkettőtök számára legjobb megoldást. A megoldást, mely lehet aztán újra egymásra találás, vagy végleges szakítás is. Ez persze fáj, még akkor is, ha csak időleges, a Te dolgod mégis elfogadni és elengedni. Egy kis időre, vagy örökre. Mert ilyenkor így szeretsz igazán.

Maradj nyitott, bármikor befogadó és megbocsátó! Mert ilyenkor ez a SZERETET. A szeretet nyelve.
 
Blog Kategóriák - dandelions.hu Kategóriák
A korábbi gondolatokat kategóriákba rendezve itt olvashatod.
Így könnyebben megtalálhatod azokat a írásokat, amelyek éppen most segíthetnek Neked a továbblépésben.
Szerelemközösség
Hivatástudat
Egységélmény
Ember
Rögök
Létélmény
A sikeres nő útja
Szembejött velem
Kövess Facebook-on is! | Találkozzunk Youtube-on! made by Marketing Soul Kft.
A Dandelions közösség kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy írj Nekünk a dandelions@dandelions.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket a Részedre. Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Szeretettel, Dandelions