Blog - dandelions.hu - ŐSZINTE FELVÁLLALÁS, MINT A LEGMAGASABB SZERETETMINŐSÉG ŐSZINTE FELVÁLLALÁS, MINT A LEGMAGASABB SZERETETMINŐSÉG
ŐSZINTE FELVÁLLALÁS, MINT A LEGMAGASABB SZERETETMINŐSÉG
Mielőtt végleg elment szeretett nagymamám a földi világból, volt még egy utolsó üzenete. Átadta, mit is jelent az igaz, feltétel nélküli és legmagasabb szintű szeretet, és ezzel eleget tett feladatának. 

Tévedés azt gondolni, hogy pusztán szép szavak, érintések, együtt töltött idő, szívességek vagy kedves ajándékok – kinek szeretetnyelve szerint – betölthetik a legmagasabb szintű szeretet minőségét. Hát NEM! Hogy miért? Mert hiába vannak jelen ezek életünk szép pillanataiban, ha nincsenek, nem is lehetnek jelen akkor, amikor épp nehézséggel küzdünk valamely emberi kapcsolatunkban. Az igazi szeretet arca ilyenkor mutatkozik meg, mert legmagasabb minőségében bátorsággal párosul. A nehézségek, konfliktusok során a legtöbb ember elrejt, elfojt, tagad valamit, vagy éppen színlel, mert nincs elég bátorsága, hogy felvállalja őszintén, amit gondol, vagy érez. Nincs bátorsága, mert fél a veszteségtől, amit esetleg elszenvedhet. Legtöbbször persze csak úgy gondolja, vagy érzi, hogy veszteséggel járhat az őszinteség, de sosem tudja meg, mert meg sem próbálta őszinteség által. Pedig a legtöbb esetben épp a hosszú távon fenntartott őszintétlenség aztán a tényleges veszteség okozója.

Amikor vállalod a nehézségben őszintén azt, amit gondolsz, érzel, még akkor is, ha tudod, hogy fájdalmat okozol magadnak, vagy a másik embernek, akkor teszed a legtöbbet a kapcsolatotokért, hiszen onnantól tisztán álltok egymás mellett, egymásban, ami az újraépítkezés alapja aztán. De eközben nem féltheted magad. Ugyanakkor az őszinte felvállalás nem egyenlő a szándékos károkozással, vagy a másik bántásával, megalázásával. Tiszta, őszinte jobbító szándék a mozgatórugója. A hangsúly a jobbító szándékon van függetlenül a lehetséges kimenetelektől. Jobban akarod érezni magad, ami által a környezeted is jobban lehet. Csak ez lehet az őszinteség mögötti szándék.

Drága nagymamám ezt hagyta nekem egy életre örökül. A szeretet legmagasabb minősége a jó szándék által vezérelt őszinte felvállalás. Mindennél értékesebb útravaló.
 
Blog Kategóriák - dandelions.hu Kategóriák
A korábbi gondolatokat kategóriákba rendezve itt olvashatod.
Így könnyebben megtalálhatod azokat a írásokat, amelyek éppen most segíthetnek Neked a továbblépésben.
Szerelemközösség
Hivatástudat
Egységélmény
Ember
Rögök
Létélmény
A sikeres nő útja
Szembejött velem
Kövess Facebook-on is! | Találkozzunk Youtube-on! made by Marketing Soul Kft.
A Dandelions közösség kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy írj Nekünk a dandelions@dandelions.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket a Részedre. Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Szeretettel, Dandelions