Blog - dandelions.hu - AMIKOR A TUDATOSSÁG FAGYI VISSZANYAL AMIKOR A TUDATOSSÁG FAGYI VISSZANYAL
AMIKOR A TUDATOSSÁG FAGYI VISSZANYAL
Manapság sok szó esik a tudatosságról. Tudatos életmód, tudatos kommunikáció, tudatos viselkedés, és lehetne a sort talán a végtelenségig folytatni arról, hogy mi mindenben hirdetjük a tudatosságot. A tudatosság útját járni nem kis feladat. De mi is történik ilyenkor? Pontosan az, hogy bizonyos dolgok megértésre várnak Benned. Azért várnak megértésre, mert számos esemény láncolatszerű megtörténtét követően egyszer csak rájössz, hogy talán mégis lehetsz Te az életed alakulásában a kormányos, hogy talán mégsem minden a véletlenek sorozata, hogy talán mégsem a körülmények áldozataként kell leélned az életedet, hogy talán mégis hiábavaló másokat hibáztatni a történések során megjelenő negatív érzéseidért, hogy talán a pozitív változást mégis csak Te tudod elindítani, és a Te felelősséged is ez egyben.

A tudatosság abban rejlik, hogy fel akarod tárni, mi bújik meg a gondolataid és érzéseid mögött, milyen régi esemény, ami nincs feldolgozva, milyen e mentén kialakult korlátozó hitrendszer, amit szeretnél átírni. Továbbá az is a tudatosság, hogy meg akarod tanulni, hogy miképpen, milyen eszközökkel, gondolatokkal, milyen hozzáállással tudsz Te magad hatékonyabban az életedben jelen lenni azért, hogy jobb lehessen a folytatás. A tudatosság azt jelenti ebben, hogy a megértés mentén már nem tudattalan reakcióid vannak a körülötted zajló helyzetekre, hanem tudatos válaszaid. Pontosan tudod, mit miért csinálsz, és jutsz ezáltal örömtelibb emberi kapcsolatokhoz, örömtelibb élethelyzetekhez.

DE!!!

Könnyű ezen az úton csapdába is esni. Miért? Mert érdekes, mert izgalmas, és a könyvek, előadások, módszerek akár jó időtöltést, önmagukban gyógyírt is jelenthetnek a sebzett lelkednek. Hasonszőrű emberek társasága, jó gondolatokat megosztó tanítókkal való kapcsolódások, mind-mind kellemesek. De csak egy ideig. Nem lehet az életet megúszni, és egy kellemes burokban leélni. A tudatosság általi megértések arra valók, hogy gyakorolj. Gyakorolj, és igen, olykor közben sebződj, szerezz tapasztalatokat, hogy az életed élővé váljon, és a megértésből valódi jobb működés válhasson. Ha ez nem így történik, azaz nem hasznosítod a megértés, és az önismereti munka által megszerzett tudást, akkor csak elméleti, rendszerelméleti okoskodás marad a felállított stratégia, és színes helyett fekete-fehérben éled az életed. A tudatosság fagyi visszanyal, öncélúvá válik. És vajon miből tudhatod, hogy Veled éppen ez történik? Onnan, hogy a működésed nem válik ösztönössé, folyamatosan benne maradsz az önmegfigyelésben egy-egy témát illetően, és a változási folyamatban nem éred el azt a rutint jelentő szintet, ahol már nem kell figyelned magad, megy simán, ösztönösen. Tudod, hogy ki vagy. Megértetted, és egy helyzetben tudod adni azt, aki vagy úgy, hogy közben nem kell magadra figyelned, sem a megértésből fakadóan felállított rendszeredre, hanem jelen lehetsz. Figyelhetsz a másik emberre, a körülményekre, mert a korábbi megértéseid és a gyakorlás magabiztossá tettek. Ha ez nem így van, akkor az elméletet nem ültetted át a gyakorlatba, vagy ha úgy tetszik a szellemit nem hoztad le a fizikai síkra.

Tudatosság nélkül ugyanakkor nincs változás. Kellenek a megértések, felismerések, de ki kell velük lépni a komfortzónából azért, hogy az általuk megszerzett tudás mentén kidolgozott stratégiát begyakorolhassuk. De sem nem maradhatunk a tudatosítási szakasz kényelmében tétlenül, védekező funkcióra degradálva a tudatosságot, sem nem maradhatunk a komfortzónán kívül a gyakorló pályán folyamatosan magunkra figyelve irdatlan energiákat felhasználva, mert egyik sem hozza meg azt a pozitív változást, ami pedig a tudatosság célja lenne.  Mert, hát a tudatosság célja az a pozitív változás, hogy megéled azt, aki vagy. Méppedig a kényelmi teredbe való visszatérést követően olyan ösztönösen, hogy közben életed eseményei valós élményként gazdagíthassanak Téged a többi emberrel való kapcsolódásaid által. A TUDATOSSÁG helyett sokkal inkább álljon a figyelmed fókuszában az ÖSZTÖNÖSSÉG elérése. Az ösztönösségre való törekvés segít abban, hogy a Te fagyid fekete-fehér helyett színes legyen, és ne visszanyaljon, hanem Te nyalhasd élvezettel.
 
 
Blog Kategóriák - dandelions.hu Kategóriák
A korábbi gondolatokat kategóriákba rendezve itt olvashatod.
Így könnyebben megtalálhatod azokat a írásokat, amelyek éppen most segíthetnek Neked a továbblépésben.
Szerelemközösség
Hivatástudat
Egységélmény
Ember
Rögök
Létélmény
A sikeres nő útja
Szembejött velem
Kövess Facebook-on is! | Találkozzunk Youtube-on! made by Marketing Soul Kft.
A Dandelions közösség kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy írj Nekünk a dandelions@dandelions.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket a Részedre. Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Szeretettel, Dandelions